Tuesday, October 23, 2012

ASSALAMUALAIKUM

 lama dah tak update blog. heee... okeyh! malas nak ceramah banyak banyak. bawah nie gambar time jadi QM kat sekolah sebelah. *saya memang malas nak tulis banyak banyak. :P


                                            
kami tengah lapar! :P



best frend forever! :D


 
saya dikelilingi oleh orang-orang yang ada pangkat!

 
BEST FRIEND FOREVER!  I lap you Aida! <3

Sunday, August 5, 2012

heart 2 heart.


                                         ASSALAMUALAIKUM


http://www.youtube.com/watch?v=Uw5L31yjqq8

Sekian lama mendung masih disini
Belum permisi tinggalkan pengap didada
Kecewanya hatiku hilangkan relung hati
Hampir saja ku mati mati rasa padamu

Kembalikan lagi senyumku yang manis seperti dulu
Ku rasa kini aku tertahan
Menahan luka yang amat dalam

Kembalikan lagi senyumku aku tak betah begini
Semenjak hati dan jiwa luka
Ku kehilangan senyum

Sekian lama mendung masih disini
Belum permisi tinggalkan pengap didada

Kembalikan lagi senyumku yang manis seperti dulu
Ku rasa kini aku tertahan
Menahan luka yang amat dalam

Kembalikan lagi senyumku aku tak betah begini
Semenjak hati dan jiwa luka
Ku kehilangan senyumku

Kembalikan lagi senyumku aku tak betah begini
Semenjak hati dan jiwa luka
Ku kehilangan senyum



Tuesday, June 5, 2012

kakak , kakak, abang

ASSALAMUALAIKUM

dengar kan lagu kat sebelah kiri tu? dengar kan? sedap kan? well. ini adalah akibat tertengok citer korea lha nie. bab tu cari lagu dia, :D tajuk? nah! 'WITHOUT A WORD'. sedih gila kot lagu dia. :')

tu just intro je. ngeeee. :D   hari ni pada jam 9.50 malam , pada hari selasa iaitu bersamaan 5 Jun 2012 dengan ini saya ingin mengumumkan bahawa hari saya nak update pasal siblings saya! :P

first of all , sibling yang pertama ialah perempuan. nama ye ialah Nur Sabrina. nice name right? hahah. i know that. umur ? umur dia tahun nie ialah 22 tahun. muda kan?? muda lagi aku kot. :P   dia belajar kat mana? entah aku pun tak ingat. ape yang pasti kat area Bangi. tapi sekarang dia da abis belajar da. actually aku tak rapat sangat gan kakak aku yg first nie. entah lha aku pun tak tau npe. maybe perwatakan dia yg agak ganas kot. well aku jadi pendiam seketika bila ada depan akak aku sorang nie. tak tau nak cakap ape. maklum lha tak membesar depan mata dia.

okeyh. yang kedua plak ialah kakak jugak! hahah.  nasib lha. da Allah nak jadi kan macam tu. :D okeyh nama kakak aku yg second nie ialah Nur Hanisah. sedap jugak nama die.  ahahah,, umur? 20 tahun maaa. hah! yang nie aku rapat sikit. sebab dia nie jenis peramah sikit. so , kalau aku buat perangai dia buat bodoh je. :D  sekarang nie dia belajar kat UTM Skudai. course: sains komputer. selama 4 tahun. whoa! hebatkan? ahaha. mentang mentang da study jauh dari family , da pandai dah cari pakwe. ahah. sape? entah aku pun tak kenal bakal abang ipar aku. :D hope hensem lha! :P kalau tak hensem , memang aku reject awal awal! cewah!! hahah. muka tak penting tapi budi bahasa dan ada agama yang kuat di dada.

yang ketiga plak ialah abang! hahah. mujur lha ada abang. kan? boleh lha die jaga aku nanti. kalau masa mengizinkan. :P  nama ? Ahmad Sadiq. boleh lha tahan nama dia. :D  tak hensem pun. muka poyo je. hahah. tapi ape yang pasti dia lebih tinggi dari aku. tinggi? whoa. tinggi gler kau sadiq. kalah aku. umur? 18 tahun maaaa. result? entah lha. aku tak amek tau pun. hahahah jahat kan? tapi ape yang pasti ada 'A' lha. gler kalau tak de A. memang nak kne cepuk gan aku! :)  caring? tgk pada keadaan. kalau baik , mula lha bercaring- caring. kalau tak baik , memang gaduh lha jawab ye. :D best kalau ada abang ni. best ke? tapi boleh lha. 

kalau nak tau , mereka semua nie lahir pada bulan 4. aku sorg je yang sesat lahir bulan 2. hahahha. tapi bila aku datang rumah diowg , automatik , aku akan jadi pendiam. serta merta. kalau gan kawan aku, mulut macam bertih jagung, opssss. bocor sudah rahsia. :D 

akhir kata , kakak , kakak , abang ,  dengan ini adik awak awak sekalian ingin maklumkan bahawa adik awak awak sekalian ini sayang ketat ketat kat kakak , kakak ,abang sekalian. dan abang , jangan risau. nanti kalau adik nak kawin , adik panggil abang supaya boleh jadi wali adik. boleh kan? kan? (bapak aku tersayang nak campak mana?)  ngeee.  bakal suami adik same umur gan abang. so , pandai pandai lha membahasa kan diri tu 'abang' kepada bakal adik ipar. cewahhh! hahahah. :P

Monday, April 30, 2012

miss you gler-gler.

                     ASSALAMUALAIKUM

Hari nie adalah hari yg paling sedih kot dalam hidup aku. mana tak ye, best frend forever2 aku da tak tegur aku. mentang2 lah ad kawan baru. dua plak tu.! it's okeyh dear. I don't care. mana satu best frend aku? nma die AIDA AMIRA. tu lha best frend aku. tu dlu. skang nie tak lagi kot.

sebab aku tak rapat gan die dah? okeyh lha. mcm nie ad budak baru nie nama die Farah. nice nme right? :) Farah nie duduk gan Aida. lama2 diowg pun jd rapat. aku kan duduk gan owg len. maybe salah aku jgk sebab aku duduk gan owg len. :D

lame2 Aida da mcm tak peduli kan kat aku. so terasa lha kan. :') then aku pun ada lha problem gan kwan2 dlm kelas aku tu. so aku jd stress gler. last week, dgn penuh perasaan yg bercelaru *cewah*, aku pun pergi ke wall die. then aku gerak kan mouse aku ke perkataan 'friend'. pastu klik. aku pergi bhgn yg bwah sekali. 'unfriend' terus aku. bagus kan aku?? memang un. :P

esok pagi ye tu, terus Aida tak tegur aku. bler aku ckp2 gan Farah, Farah bagitau kat aku yg Aida da tau psl aku unfrend gan die. aku un terkejut lha. tak sangka berita tu boleh tersebar. mcm radiasi lha plak.  

Kaleeda ad ckp gan aku supaya pergi minta maaf gan Aida. then aku jwb aku lebih suka bersendirian buat masa nie.

 ~ sori lha Aida, aku tak d niat un nak unfrend kaw. aku ada problem besar time tu. insyaallah, aku akan mintak maaf kat kaw. tapi bukan sekrang. sekarang nie aku lebih bersendirian. n most important that u must know is : I LOVE U , I REALLY MISS U: ~

Friday, April 6, 2012

                  ASSALAMUALAIKUM

 hari nie kan tbe plak ase nak post something. psl kwn sekelas lha! hahahaha.. 

 http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/profile.php?id=100000495916062 nme die Nur Khalidah bt Mohd Fuzi. comel kan die? haahah. tgk lha kwn spe. :P aku knl die sejak fom 1 lagi. just knl gitu2 je. sebab die kelas lain time tu. aku kelas lain. 

aku knl die secara personal time fom 2. hah. time tu lha baru aku tau yg die nie periang, ramah. opsss. terlebih ramah. :D tp kan. bila aku tgh blur, die lha tukang tegur aku. walaupun die tegur secara agk kasar, tp boleh lha buat aku jd malu. =,= hahaha. tak pela. tegur sebagai kwn kan? ape salah ye? kalau die salah, aku tegur die. walaupun kadang2 die tu suka menyakit kan hati aku. :P hahahaha

pasal family die, tak berapa tau. just tau yg ayh die keje kat ladang area muadzam . as manager. besar tu gaji die.! wah! die kan penah g oversea. kalau tak salah, kat PARIS kot. ayh die bwk satu family tu! kaya kan? jeles gler2 kot aku. :P yang paling aku tabik springgg kat die, die da kapel almost 2 years.! wow! mcm owg dewasa lha plak. die kpel sejak fom 2. bulan 6. thats mean bulan 6 tahun nie, genap lha 2 tahun! hebat lha kaw!!

pmr die kan dpt 6A 2B. bijak kan? kalah aku tau. hahaha. best gler kwn gan die. bia un aku gan die x rapat sgt.  tp tak pe. aku tetap anggap die as my best frend. kn kaleeda??  heheheh. 

nie biodata kwn aku:
~nur khalidah muhd fuzi.
~19/12/96
~pink addicted
~hobi : kacau kau , lepak , borak , gossip gn mengumpat dgn Syue , Nadiah , Nurul & angahh ! :D
~mabuk angau with A . N . A
~penduduk 4 barium 2012 (classmate tersayang kau )


*sori lha syg. aku tak dpt post banyk2 psl kaw. coz aku tak tau sgt psl kaw. bia un kte classmate. at least, aku da post psl kaw jgk kn?? :D *

Saturday, March 24, 2012

my girlfrend forever.

                     ASSALAMUALAIKUM
 hallo.! ahhaha. hari kan aku hapi gler-gler.! tak tahu lha nape. urmmm :)
hari nie kan, aku nak share2 lha gan kowg semue psl my girlfrend forever. nme die AIDA AMIRA.! muke die cute2 mcm aku.! hahaha *perasan.* aku gan die da berkawan dari darjah 3 lagi.! wah.! lame kan.? kan.? kan.?

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003078228179#!/profile.php?id=100001608082261 

nie lha FB die. die nie peramah tau.! baik hati, sabar layan kerenah aku.! hahahah. mana tak ye. aku selalu buli die.! ahhaha :P
kalau aku buat perangai mengada2, kat die lha aku lepaskan perangai aku tu.! teruk kan.? aku tau teruk perangai aku. tapi nak buat mcm mana lagi.? da die sowg je BFF aku kat sekolah tu. hhahha. :D

family die un peramah gler2.! kalau aku datang umah aida, aku buat mcm umah aku sendiri.! ish.. ish.. ish....   biasa lha. aku kan terlebih happy-go-lucky.! ;] lagi un family die aku da anggap as my own family. <3

psl siblings die. pun okeyh gak. die ad adik lelaki n pompuan. yang laki nie, mmg musuh utama aku.! ad ke patut die panggil aku 'MAK'?  ish. tau lha badan aku besar. kurang asam punya bdak.! :P yang adik die nie. mmg cute. mcm die lha. bru darjh 4. kalau tak silap aku lha. suka sgt kat kucing.! disebabkan obses kat kucing, die sanggup bela kucing.! wah.! tabik springgggg lha .!! 


actually ramai kawan aku. tp yg nie lha BFF aku dunia akhirat. love u AIDA AMIRA.!

Wednesday, March 14, 2012

cuti yang sangat bosan.! =="

                                                  ASSALAMUALAIKUM

10 Mac 2012 -----> 18 Mac 2012 ada lha minggu yang semua bdak2 sekolah yang tunggu.! termasuk lha aku sendiri. :D  tapi kan, cuti minggu nie tak best langsung.! sebab ape.??? 

okeyh lha. sepanjang minggu nie (dr isnin ---> ahad) aku berada di kampung aku yang berada di negeri sembilan. argh.!! bapak bosan.! sepatut ye aku hapi balik kampung tp enth lha. maybe sebab atok aku da tak de kot. or maybe hanye ad aku, my mum , my grandma. just 3 human in that house.! huh.! so boring.! nak kejar ayam, takot ayam tu yang kejar aku balik. adoyai..


kalau kat muadzam, aku bleyh buat mcm2. bleyh pergi umah kwn aku, bleyh kuar g jln2 with my frend. the most important is: aku bleyh tgk fisya.! ahahhahah... gatal ye kaw nie munirah.! kang kne beng beng gan mak kaw.! :P

okeyh lha. dr hari jumaat (10-->12) aku pergi KL. nak cari baju kahwin kakak. memang best pun. bleyh bagun lewat.! hahahah.. jahat ye.! :D







 

Friday, March 9, 2012

kurangkanlah rindu aku pada die.

                           ASSALAMUALAIKUM

haish. tak boleh jadi nie. semakin lama, semakin rindu plak aku kat fisya. YA ALLAH. kurang kan lah rindu aku pada nye. aku tak mahu dihambat rasa berdosa. cewah.! bermadah plak da kau nie munirah.! haahah. 


tapi kan aku memang rase rindu sangat yang teramat kat die. kalau boleh, hari-hari nak tgk muka die.! ish. tak boleh jadi nie.! aku harap lepas die ambk result SPM, die akn pergi ke mana-mana yang die suke. tak kira lha kat mana pun. asalkan bkn dpn mata aku. kalau tak, lagi lha aku rindu kat die. ;]


kalau aku rindu kat die, aku boleh tgk adik die. ahahhaha. bia pun muka adik die tak sejibik gan die, at least terubat lah rindu aku kat die. comel lha jgk adik die. *kemaruk btol lha kau nie munirah.!*

eh.?.  aku ada cter nie. psl ape lagi..  psl fisya lha.!


ari tu kan, kalau tak silap aku lha. time tu hari sabtu. ad sekolah ganti. pengawas ad buat perjumpaan utk kemas kan dewan sekolah for bla bla bla. then, bler aku gan bff aku otw ke dewan, bff aku ad lha sebut psl fisya. die ckp "pagi tadi fisya hantar adik die ke sekolah." pastu aku mrh lha die. " ish.! senyap sikit lha.!" . hahahha. npe aku boleh mrh.?? sebab time tu adik fisya ada kat belakang kteowg berdua.! fuh.!! nasib baik lha adik die tak dengar sgt. kalau tak, malu gila.!!! ahahaha.


tadi kan, time kat sekolah. aku ad lha selisih gan adik die. then aku senyum lha kat die. tau ape yg die bls.??? die just buat muka selamba + agk sombong. haish.. sabar je lha. mujur lha kaw adik kepada owg yang aku suka. kalau tak, gerenti aku dah BOIKOT kaw.! ^_^


okeyh lha diari. aku na sudahi cerita aku nie dengan ucapan alhamdulillah.! 

DI MULAKAN DENGAN BISMILLAH, DI SUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH.!  :P

Saturday, February 11, 2012

next week.!

                                            ASSALAMUALAIKUM=)

da lme aku x buka diari IT aku nie. well. maklum lha.. bz katekn.. wah.!!
aku un x tau na update ape hari nie. but. just want tell u smething special in this month.. jeng... jeng... jeng...

hari rabu nie.. bersamaan 15/02/2012 ialah  BIRTHDAY aku.!! aahhahaha.. hapi gler2.!! =)
mne x ye. setahun sekali kan kte sambut befday.?? kan..? kan.?

thun nie my mum na bg hadiah LAPPY. actually hadiah tu hadiah sempena PMR aku..
aku x kisah un dpt hadiah ape. just KASIH SYANG from MY FAMILY. itu pun da melebihi cukup.!!

okeyh lha. aku na off dlu. nnty2 lha aku update blog aku  nie. ;]







Wednesday, January 25, 2012

                                          ASSALAMUALAIKUM..

okeyh.! aku na sambung balik cter aku yg dlu.. jap. aku na tgk balik sampai mne cter tu.. jap ek..
hah.! da dpt pun.! last cter yg ari tu mcm mne fisya tau yg sy ske kt die. bkn ske mcm na berkapel2. no lha. just ske tgk muka die yg cute tu.. na tgk ke muke die.? jap ek. okeyh nie gmbr die. sori lha. law x cntk. just copy n paste dr fb.

die yg belah kanan. hujung sekali.. cute kn.? lebih2 lagi kalau die senyum.! wah.! mmg x ingt dunia aku.!  maybe bg kowg die x cute. hahahaha.. 

okeyh. berbalik kepada cerita.. lps aku terkejut ala2 beruk tu, akak tu terus cter mcm mne fisya bleyh perasan. mcm nie. time tu die tgh tulis smething. then die nmpk aku gan kwn aku, aida gelak mcm x ingt dunia. pastu die nmpk aku asyik pndg die je. hah.! dr situ lha die tau yg aku ske kt die.! hebat kn aku.? x pyh bgtau un, si die da tau. ;]

lps 2 hari, aku gan kwn2 aku bru balik dr bengkel KH. waktu aku lalu kt area kantin, aku nmpk lha fisya gan kwn yg tgh naik tangga. aku tgk je fisya. sampai die perasan. ahahahah.. bler die da perasan, mmg muka aku merah gler.! then aku berpaling lha ke tempt len. lps msuk je kelas,aku tnye lha kwn aku, mcm mne reaksi fisya.? kowg na tau ape yg kwn ckp.? die ckp mcm nie.
"muka die merah. then bler die nmpk kaw senyum lps pndg die, die un tersenyum gak..(tersenyum malu). pastu die sapu muka die sambil geleng kepala.  aku ase kowg mmg sesuai lha.!"
huh.! gitu lha plak..!  okeyh lha sampai sini jelha cter aku. aku hope kowg terhibur. sori. kalau cter aku nie, x best. ;]





Friday, January 13, 2012

rindu kamo...

ASSALAMUALAIKUM.! ahaahaahha..
shuh.! shuh.! ==" actually aku tgh halau habuk-2 yg meletak kt blog aku. maklum lha da lme gler-2 x update... :)
 hari nie aku rindu time aku fom 3 dlu pada tahap dewi.... tahap dewi,? oh no.! x d lha sampai mcm tu.. tp ad lha ciput skit.. CIPUT JE TAU.!  ahaahaahha.. okeyh.! FULL STOP.! back to the topic.! :D

actually, aku na cter psl lelaki yg cute yg  aku ske tu. cter ye mula mcm nie.. cewah.!! ahahhaha..

pada hari selasa, badan pengawas gan pengawas bilik SBPT check satu sklh. spe yg x  balut bku teks, akn dirampas. pastu.. bler turn kelas aku, kitowg diarah keluar kn smue bku teks. so aku yg kadang-2 lurus bendul nie, pun telh mengeluar kn smue bku teks. termasuk yg x berbalut. opss.!! bkn x berbalut, but cover die da terkoyak.. ahahahah... then, yg laki yg cute tu pun dtg ke meja aku. die check bku aku. pastu die ambk bku aku yg x berbalut td.. pastu die bla gitu je.. sopan kn die.? i like it.. :D
then , die keluar dri kelas, pastu berdiri kt kaki lima. well. kelas aku kt tingkt satu. so kowg faham-2 sendiri lha okeyh mcm mne bntuk ye kaki lima kt tingkt 1..  kebetuln plak aku gan besfrend aku dok kt belakng. so, aku bleyh lha tgk mke cute die tu.. ahahahah.. mcm mne die bleyh tau yg aku ske kt die.?? okeyh...

time tu die tgah tulis smething kt ketas. aku un x tau ape isi ye.. then, aku gan besfrend aku, ckp psl die sambil tgk die. then aku gan besfrend aku gelak-2... bgus kn.??

lus aye tu, aku pegi jmpe kwn die. of course lha girl. gler law jmpe laki. cter len plak timbul kang.. ish3x.. then aku ckp lha kt akak nie. "kak, nnty kim salm kt FISYA ek.. " fisya tu nme glmor die.. ahahah. "okeyh.. nnty akak kim salam kt. oh ye, awk ske kt die ek.?" "eh, ,mne akak tau nie.?" "tau lha. die un da tau yg awk ske kt die." "hah.?!! die tau .? mcm mne plak die tau.?"


BERSAMBUNG....